O meni

Kao strukovni nutricionista, dijetetičar i personalni trener, ovde sam jer želim da pomognem drugim ljudima. Dijabetes sam dobila kao dete i noseći se, sa sopstvenim iskustvom i problemima kroz koje sam prošla, izabrala sam da preuzmem život s dijabetesom u svoje ruke.

Kada dobijete dijagnozu dijabetesa, često primite i terapiju, ali vas niko ne nauči kako sa tim i da živite. Kako je kada se zaljubiš, kada si srećan, kada patiš, šta je to što treba da jedeš i da li postoji zabranjena hrana?

Kako se dijabetes ponaša kada ne spavamo dovoljno ili kada smo na nekoj žurci?

Na koji način da treniramo, koji sport je idealan i šta je to šta smemo da jedemo pre i posle vežbanja?

Ishrana i fizička aktivnost igraju veoma bitnu ulogu u kontrolisanju dijabetesa, ali dijabetes je mnogo više od terapije, zdrave ishrane i fizičke aktivnosti, jer naš organizam je jedna složena celina.

Sa dijabetesom možete sve, on ne predstavlja barijeru, dovoljno je da znate kako

vaše telo funkcioniše, tj. da upoznate sebe. Često sam se pitala šta je to što me pokreće, da li je to ljubav ka fitnesu i zdravoj ishrani ili ta snaga dolazi baš iz dijabetesa, kao i želje da se prebrode teške stvari.

Zbog toga sam ovde, da vam pružim podršku, da vas edukujem i da vas iz srca savetujem koje su to navike koje morate da usvojite. Ključ zdravlja je u vama, a ja sam tu da vam pomognem da ostvarite svoj cilj.  Život treba živeti onako kako želiš i ne možeš da koristiš dijabetes kao izgovor, za sve postoji način, verujte mi!

Jovana Živić
Moj izbor: Biti drugačiji ne znači biti oštećen!